Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Розпочато спільну роботу ДПС та EU4PFM над розробкою моделі управління людськими ресурсами на основі компетенцій

, опубліковано 09 жовтня 2023 о 16:28

05 жовтня 2023 року відбулася перша зустріч робочої групи ДПС та міжнародних експертів проєкту EU4PFM з HR щодо розробки моделі управління людськими ресурсами на основі компетенцій в органах ДПС відповідно до стандартів ЄС.

Управління людськими ресурсами на основі компетенцій – це підхід, який стандартизує та інтегрує всі дії з управління персоналом на основі компетенцій, що підтримують цілі організації. Податкова система компетенції ЄС (Tax Comp) є ключовим інструментом для модернізації податкової служби за допомогою навчання та ширших ініціатив щодо розвитку людських ресурсів (HR).

В. о. директора Департаменту персоналу ДПС, відкрив засідання, привітав учасників робочої зустрічі та звернув увагу присутніх на важливості розроблення та впровадженні моделі управління людськими ресурсами на основі компетенцій у реформуванні ДПС.

Керівниця EU4PFM Юргіта Домейкієне, зазначила, що основна задача у співпраці робочої групи ДПС та EU4PFM – визначити, які компетенції з чотирьох груп компетенцій (лідерські, операційні, професійні та поведінкові) для ДПС є необхідними, аби робота співробітників виконувалася професійно та з отриманням найкращого результату. 

Міжнародна експертка EU4PFM з HR Крістіна Якубайте-Ревутієне, розповідала учасникам зустрічі про важливість моделі компетенцій (TaxComp), а також детально зупинилася на прикладах передової практики та акцентувала увагу на методологічних кроках до її впровадження.

Тож попереду на ДПС чекає довгий шлях, протягом якого представники проєкту EU4PFM будуть поруч з членами робочої групи і працівниками ДПС, задля ефективної роботи, а також для досягнення кінцевого результату, який допоможе впровадити нові механізми роботи податкової служби для підвищення ефективності її роботи та прискорення членства України в ЄС.