Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Буковині зафіксовано зростання надходжень ЄСВ

, опубліковано 11 травня 2021 о 11:45

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області за чотири місяці 2021 року  надходження єдиного соціального внеску від буковинських платників  склали 1 мільярд 239 мільйонів гривень, сплата ЄСВ порівняно з аналогічним періодом минулого року збільшилася на 16,4 відсотка,  або на 174,7 мільйона.

Як свідчить аналітика, впродовж чотирьох місяців надходження ЄСВ до бюджету від буковинських платників зростали – і це незважаючи на «карантинні» пільги при сплаті ЄСВ для платників єдиного податку першої групи та звільнення від сплати деяких категорій платників. А найбільші відрахування з ЄСВ  страхувальники зробили саме у квітні – понад 352,0 мільйона гривень. Рівень очікуваної суми перевищено на 72,1 млн грн.

Податківці нагадують, що єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, фактична ставка якого на сьогодні становить 22%, є джерелом пенсійних та інших соціальних виплат.

Мінімальний страховий внесок визначається в розмірі 22% від мінімальної заробітної плати та у 2021 році становить 1320 грн. (6000 грн.*22%).