Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року платники Вінниччини спрямували понад 162,3 млн грн на розвиток армії

, опубліковано 11 травня 2021 о 11:44

У січні-квітні 2021 року платники Вінницької області сплатили до бюджету понад 199,5 млн грн військового збору. Про це під час повідомив начальник ГУ ДПС у Вінницькій області Микола Суржиков.

Посадовець наголосив, що зазначена сума перевищує прогнозовану на більш ніж 4,0 млн грн, або на 2,1 відсотка. Порівняно з чотирма місяцями 2020 року надходження цього платежу зросли майже на 27,3 млн грн, або на 15,8 відсотка.

Принагідно Микола Суржиков зауважив, що сплата військового збору – це внесок кожного громадянина для підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій країні.

Нагадаємо, що військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії. Ставка цього платежу становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за сплату збору до бюджету, при нарахуванні доходів у вигляді заробітної плати на користь платника податків, є роботодавці.