Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 2,4 млрд грн – внесок платників Тернопільщини до Зведеного бюджету України

, опубліковано 08 квітня 2021 о 16:35

Впродовж першого кварталу 2021 року до Зведеного бюджету України платники податків Тернопілля спрямували 2 млрд 413 млн грн податків та зборів. Порівняно з відповідним періодом минулого року приріст склав 578,3 млн грн, або на 31,5 відсотка більше. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Він зазначив, що внесок платників Тернопільщини у загальний фонд державного бюджету склав 1 млрд 238,8 млн гривень. «У січні-березні 2021 року індикативні показники виконано на 102,7 відсотка. Додаткові надходження склали 32,3 млн гривень. Порівняно з минулорічною сплатою надходження збільшились на 426,6 млн грн, або 52,5 відсотка», – констатував Михайло Яцина.

Посадовець розповів, що доходи місцевих бюджетів у першому кварталі цього року склали 1 млрд 174,2 млн гривень. Це на 14,8 відсотка, або 151,7 млн грн перевищило надходження січня-березня минулого року. «Додатково місцеві скарбниці отримали 59,7 млн грн податків та зборів, оскільки сплатили на 5,4 відсотків більше, ніж очікувалося», – повідомив очільник податкового відомства Тернопільщини.

«У цей нелегкий час випробувань для кожного особисто та підприємництва загалом наші краяни проявили соціально відповідальну позицію та забезпечили наповнення бюджетів на належному рівні. Тому щиро хочу подякувати кожному платнику, суб’єктам господарювання великого, середнього та малого бізнесу за доброчесність та відповідальність. За те, що в специфічних умовах, у яких сьогодні доводиться провадити діяльність, ви дбаєте про фінансовий захист нашої країни», – підсумував Михайло Яцина.