Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Е-сервісами податкової користуються 70 тисяч запоріжців

, опубліковано 09 квітня 2021 о 16:33

Лише у минулому році кількість запоріжців, які обрали дистанційний формат взаємодії з податковою службою, збільшилась вдвічі. На сьогодні електронними сервісами активно користуються 70 тисяч платників податків регіону. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, який наголосив, що на сьогодні більшість податкових послуг вже переведені в онлайн-формат. При цьому загальна кількість адміністративних послуг упродовж 2020 року збільшилась з 96 до 126.

Переважну частину сервісів представники бізнесу і мешканці регіону отримують в Електронному кабінеті платника. Він, зокрема, надає можливість листуватися з органами ДПС, подавати і вести звітність, отримувати довідки і витяги, інформацію з реєстрів, підключати програмні РРО та багато іншого. Також за допомогою Е-кабінету 130 запорізьких суб'єктів господарювання вже зареєстрували для себе нову послугу – єдиний рахунок для сплати податків.

Крім того, нещодавно запроваджений електронний сервіс "InfoTAX" забезпечує платників 20 сервісами. Для приєднання до "InfoTAX" достатньо мати у смартфоні, ноутбуці чи у комп'ютері додатки Viber або Telegram та доступ до Електронного кабінету.

Для користування державними Е-послугами запоріжці можуть безкоштовно отримати у податковій електронні ключі. У середньому кожного місяця спеціалісти служби надають електронні довірчі послуги двом тисячам запорізьких платників.