Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині 2020 року 80 відсотків господарюючих суб’єктів спрацювали прибутково

, опубліковано 09 квітня 2021 о 16:23

За підсумками 2020 року на Волині  близько 80 відсотків платників спрацювали прибутково. А задекларована ними сума податку на прибуток  зросла на 10 відсотків.

Про це учасників засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області поінформувала начальник відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ та організацій, спрощеної системи оподаткування та аналізу контрольованих операцій управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків  Інна  Сцьольна.

«Завдяки прибутковій діяльності підприємств в області надходження податку на прибуток у першому кварталі 2021 року до державного бюджету склали  218,1  млн грн, що на 41,3 мільйона гривень більше аналогічного періоду торік, до місцевого бюджету - 26,9 мільйона гривень, що на  3,9 мільйона гривень більше такого ж періоду минулого року», - повідомила Інна Сцьольна.

Посадовець наголосила, що фахівці податкової служби для з’ясування реального стану справ та прогнозування потенційної сплати податків особливо уважно аналізують подану фінансову і податкову звітність на предмет адекватності задекларованого податку на прибуток відповідно до отриманого доходу.

«Наша виняткова увага - підприємствам, які збільшили дохід у 2020 році, але зменшили нарахування податку на прибуток. У переліку таких платників за підсумками минулого року - представники галузей торгівлі, промисловості та транспорту. А в зоні пильного контролю - збиткові і малоприбуткові господарюючі суб’єкти, які «ховають» реальні доходи для мінімізації сплати податків», - зазначила Інна Сцьольна.

Довідково: декларації з податку на прибуток за підсумками 2020 року подали 5185суб’єктів господарювання Волині. 545 СГД задекларували збитки за 2020 рік.

За результатами фінансово-господарської діяльності 2020 року148 СГД вийшли зі стану збиткових та задекларували податку на прибуток в сумі 34,6 мільйона гривень при тому, що раніше декларували збитки.