Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС встановлює факти продажу товарів без застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 17 січня 2024 о 15:29

Державна податкова служба України нагадує, що здійснювати будь-яку господарську діяльність необхідно дотримуючись вимог чинного законодавства, оскільки їх виконання, напряму чи опосередковано, пов’язане із поповненням державної скарбниці та є обов’язком кожного платника податків нашої держави.

На жаль, не всі платники податків сумлінно дотримуються вимог діючого законодавства та нехтують його вимогами.

Так, співробітниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Кіровоградській області в грудні 2023 року проведені фактичні перевірки суб’єктів господарювання – фізичних осіб-підприємців, які здійснюють роздрібну торгівлю тютюновими виробами та встановлені випадки порушення податкового законодавства, в т.ч. здійснення реалізації рідин для електронних сигарет і тютюнових виробів без проведення розрахункових операцій через реєстратори розрахункових операцій чи програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО).

Зазначене свідчить про порушення продавцем п.1 та п. 2 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями, що і було зафіксовано в акті перевірки.

Як наслідок, до платників податків будуть застосовані штрафні санкції, розрахунковий розмір яких складає 119,6 тис. гривень.

Також Державна податкова служба України нагадує громадянам про можливість в будь-який час доби, 24/7 та в будь-якому місці повідомляти податкову службу через чат-бот «StopViolationBot» у месенджері Telegram про відомі факти порушень законодавства, в тому числі незастосування РРО/ПРРО та невидачу відповідних розрахункових документів.