Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дотримання законодавства – один з показників ділової репутації у веденні бізнесу

, опубліковано 29 грудня 2023 о 14:19

Державна податкова служба України через чат-бот ДПС «StopViolationBot», контакт-центр Інформаційно-довідкового департаменту ДПС та інші канали комунікації постійно отримує інформацію про роботу інтернет-магазинів, які здійснюють діяльність без застосування РРО/ПРРО та без видачі відповідних розрахункових документів, що є грубим порушенням Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування РРО в сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами (далі – Закон № 265).

Отримана інформація не залишається без уваги та є достатньою для організації фактичних перевірок суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю з порушеннями. 

Так, працівниками управління фактичних перевірок міста Києва проведена перевірка інтернет – магазину, в якому платником єдиного податку здійснювалась торгівля мобільними телефонами та електронними гаджетами торгової марки «Apple» без застосування РРО/ПРРО та видачі відповідних розрахункових документів.

За порушення п.1 та п. 2 ст. 3 Закону № 265 суб’єкта господарювання притягнуто до фінансової відповідальності в сумі майже 68 тис. гривень.

ДПС чергове звертає увагу платників, що здійснювати будь-яку господарську діяльність дотримуючись вимог чинного законодавства краще, ніж сплачувати штрафи. 

ДПС вдячна споживачам за своєчасну реакцію на можливі порушення, що вчиняються несумлінними платниками податків при проведенні ними розрахункових операцій.