Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС здійснює моніторинг діяльності Інтернет-магазинів щодо дотримання вимог законодавства

, опубліковано 29 грудня 2023 о 11:51

ДПС продовжує інформувати громадськість про результати постійного моніторингу та відпрацювання Інтернет-магазинів та наголошує, що протидія нелегальному ринку обігу товарів та приховуванню результатів діяльності з надання оплатних послуг залишається в пріоритеті податкової служби.

Працівниками підрозділу фактичних перевірок податкового аудиту ГУ ДПС у Дніпропетровській області на сайті одного із Інтернет-магазинів з продажу автомобільної гуми було здійснено попереднє замовлення та безпосередньо за місцем розташування господарської одиниці, зазначеній на сайті продавця, проведено оплату за декілька комплектів автомобільної гуми на загальну вартість 40 тис. гривень.  

Зазначений розрахунок проведено без застосування належним чином зареєстрованого РРО або ПРРО, що є черговим грубим порушенням пунктів 1 та 2 ст. 3 Закону № 265, виявленим підрозділами аудиту Дніпропетровщини.

Робота підрозділів фактичних перевірок всіх регіонів України в першу чергу ведеться в напрямі виявлення ведення господарської діяльності без державної реєстрації, здійснення контролю за реалізацією товарів в Інтернет-магазинах без обов’язкового застосування суб’єктами господарювання РРО/ПРРО та здійснюється на постійній основі.

Наголошуємо, що вимоги щодо застосування РРО/ПРРО при здійсненні діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг не залежать від форми розрахунків або організаційно-правової форми платника податків (виняток складають лише платники єдиного податку І групи), однаково розповсюджують свою дію як на оплату готівкою і карткою, так і оплату, отриманою за допомогою Інтернет-еквайрингу.